11.10.16

FESTA ESTELLÉS AL CASAL VALL D'ALBAIDA - ACPV


Un any més el Casal Vall d'Albaida - ACPV ens unim a la proposta d'organitzar la Festa Estellés que va llançar Josep Lozano fa set anys. En aquesta ocasió, farem la celebració estellesiana el proper divendres 28 d'octubre a la seu del Casal d'ACPV a la Vall d'Albaida (Grup Ramon Llin nº10, Sant Rafel, Ontinyent). 


A les 20h començarem la festa amb un col·loqui poètic a partir del poemari "Serena barca" a càrrec de MARIA JOSEP ESCRIVÀ I JORDI OVIEDO. Un dia poètic com aquest és una bona oportunitat per parlar de poesia, per sentir la poesia i per donar a conèixer poetes i poetesses actuals. Aquesta primera part de la festa tindrà també recitals i sorpreses sobre el nostre poeta Vicent Andrés Estellés. 

Seguidament, prepararem un SOPAR EN CLAU ESTELLESIANA al qual podreu assistir amb la reserva prèvia de la vostra plaça telefonant al 962383751 - 642970466, escrivint a valldalbaida@acpv.cat o venint a la nostra seu en el nostre horari d'atenció. El preu del sopar és de 10€ per al públic en general i de 7€ per als socis i sòcies d'ACPV. 

En acabar farem el RECITAL OBERT, on llegirem diversos poemes de Vicent Andrés Estellés. Cadascú pot fer la seua aportació lliurement. Posarem a la vostra disposició poemes de l'Estellés per si vos animeu a participar i no heu portat els vostres llibres. 

Junts, gaudint dels seus poemes, retrem homenatge al poeta de Burjassot!
(1) "He begut e vi de Sagunt/ que me vares dur, oh amic/ Li he retuts els honors/ Horaciones 
deguts a la seua fama/ menjant olives trencades/ unes ametles mallorquines".

(2) "Les tristeses i les alegries/ el vi i el sou escàs/ la ceba crua aixafada/ amb un colp depuny". Albades

(3) "res no m'agrada tant/ com enramar-me d'oli cru/ el pimentó torrat". Horaciones. 

(4) "El pimentó amb tonyina dins/ la cassola de fang, eixíem/ molt matiner de Burjassot. Mural del País Valencià. La titaina és un mullador amb tonyina de sorra.  

(5) "I deixar caure el pa, aquell pa cruixudor". Llibre de Meravelles. 

(6) "Al rei en Pere li agradaven molt/ les figues -era cosa de família". El gran foc de garbons. 

(7)"Ai Vall d'Albaida ai la vall que més m'agrada les costres de secà la calç caient de les façanes les herbes de muntanya". Mural del País Valencià. 

(8) Nostre destí és el destí de l'aigua". Cants temporals. 

L'objectiu és gaudir d'un sopar en clau estellesiana, és a dir, amb productes descrits amb passió als poemes de Vicent Andrés Estellés. També volem que aquests productes siguen propis del nostre territori, de la Vall d'Albaida; aquells que són el resultat de l'esforç de les persones i els col·lectius que ens envolten. Perquè els volem veure créixer cada dia una mica més, perquè aposten diàriament per les seues idees i principis, perquè ens ofereixen productes saludables i amb personalitat pròpia. Així, donem les gràcies a:
  • Vins de LeandroAmb una llarga tradició vitivinícola, aposta per la renovació del seu fer i els seus projectes sempre amb l'objectiu d'elaborar vins de qualitat que reivindiquen el nostre territori, les varietat locals i la personalitat de l'elaborador.  
  • Forn de Carrícola.  Projecte nascut basant-se en la sobirania alimentaria i a partir de creure en una altra alimentació i forma d'alimentar-nos. Així, lluiten diàriament per un comerç just, ecològic i de proximitat oferint als comerços i particulars de la nostra zona pa ecològic 100% integral fet amb massa mare; tot i que també podem trobar bescuits, galetes, pa d'altre classe de farina..A més, imparteixen taller per donar a conèixer el procés i continuen la seua formació en aquesta línia regularment. 
  • +Qhorta. Aquest és un col·lectiu que conrea fruita i verdura ecològica a l'horta del Llombo (Ontinyent). Concretament a un hort vora al barranc, la qual cosa els proporciona una biodiversitat que els permet obtindre un ecosistema equilibrat per als seus productes. La seua exquisita collita a través d'ecoxarxes, al mercat municipal i a les cases particulars.
Moltes gràcies! 
Vos esperem a tots i totes! 
Inscriviu-vos aviat!