19.6.17

Aquest divendres torna el cicle Tastant Tastant!


Com cada estiu, i ja en van huit, torna el cicle Tastant Tastant organitzat pel Casal Jaume I de la Vall d'Albaida. Una bona manera de conèixer els nostres productes gastronòmics d'una manera amena, divertida i gratuïta!


Aquest divendres comencem amb un tast de còctels fets a base de café licor. Els nostres socis Annamari Mollà i Evarist Beneyto, amants i ben coneixedors d'aquesta beguda tradicional de les nostres comarques, seran els encarregats de mostrar-nos la seua història i il·lustrar-nos al voltant d'aspectes com la seua elaboració casolana o la seua comercialització actual. A més tindrem l'oportunitat de degustar distintes combinacions del licor amb altres begudes ben diverses.

El cicle continuarà el pròxim dia 30 amb degustacions de pa i coques artesanals de la mà dels amics del Forn de Carrícola. Aquests joves forners ens parlaran de com fan els seus productes a aquest forn morú, fet de fang i palla, i podrem tastar algunes de les coques dolces i salades que elaboren, així com diversos tipus de pa fets amb massa mare a la manera tradicional.
A més, podrem posar en pràctica alguns dels seus ensenyaments. Aprofitarem el forn de llenya de Ca la Mera per poder coure les nostres pròpies peces de pa de pita i asseure'ns després a taula per sopar. Hi haurà una bona picadeta i diversos condiments per omplir el pa dels millors aliments i sabors.

El cicle acabarà divendres 7 de juliol amb el tast d'olives adobades i melmelades artesanals del llaurador ontinyentí Josep Salvador Morales. Aquest agricultor de proximitat, que abasteix a algunes de les nostres ecoxarxes amb els seus productes, també coneix bé com conservar els fruits que ens dona el camp. Ens parlarà de diverses maneres d'adobar les olives i de la manera com fa algunes de les seues melmelades. Albergina, albercoc, pruna, taronja... són algunes de les fruites i verdures que conserva dolçament i que, fetes melmelada, podrem tastar en aquesta última jornada.

Les tres activitats tindran lloc els divendres a les 20h a l'ateneu popular Ca la Mera, al carrer Joan Belda Pastor, númer 10, Ontinyent.
Els tastos són completament gratuïts, a excepció del sopar del 30 de juny que té un preu de 3 euros.
Per a participar en qualsevol de les activitats cal que reserveu prèviament a: valldalbaida@acpv.cat