15.6.17

Un projecte de literatura infantil d'autores valencianes. Les protagonistes ens envien resultats i impressions

 
El passat 6 d'abril les alumnes del Cicle Superior d'Educació Infantil de l'IES Josep Segrelles d'Albaida van organitzar al Casal una "Festa de literatura infantil" emmarcada en un projecte col·lectiu dins del mòdul d'Expressió i Comunicació. Ara ens envien algunes de les seues impressions sobre el projecte i un parell de vídeos resultat del seu treball.

Veieu que ens conten:

A l'abril un grup d'alumnes ens vàrem embarcar en un projecte que la nostra mestra ens va encomanar. Havíem de buscar obres de literatura infantil d'autores valencianes.
En primer lloc, ens vàrem adonar que no ens venien al cap massa autores dones de literatura infantil, però encara era més difícil pensar en autores valencianes. Per sort, vàrem comptar amb l'ajuda del Casal Jaume I i ens varen posar en contacte amb una autora de ben a prop: Almudena Francés. Ella ens va ajudar a descobrir poesia infantil en valencià. Per altra banda, ens vàrem posar en contacte amb la directora de la Biblioteca de Cocentaina, Dolors. Ella i el seu blog de difusió i animació lectora ens varen ajudar a descobrir el ventall de possibilitats i per fi ens vàrem decidir.
Ací vos deixem amb la part del treball que havíem de gravar. En ell interpretem un poema de Dolors Pellicer i un conte d'Irene Blasco Grau.
 

Amb aquest treball que hem portat a terme des del mòdul d'Expressió i Comunicació del Cicle Superior d'Educació Infantil, hem aprés a emprar tècniques com el teatre negre, a gravar vídeos i, sobretot, que hi ha un fum d'autores dones valencianes que hauríem de visibilitzar, llegir i valorar molt més!
El nostre interés per la literatura infantil escrita per dones i en valencià, ha crescut... Vos animem a fer recerca i descobrir-ne més!