6.7.17

Sopar i poesia als Racons Poètics!
Amb l'arribada del mes de juliol, com ja és habitual els darrers estius, la gent del Casal Jaume I de la Vall d'Albaida volem convidar-vos a un nou cicle dels Racons Poètics.

 

Els tres dijous vinents tornarem a combinar magnífics sopars de germanor amb el millor gust per la poesia. I, el que resulta més interessant, descobrint racons de la nostra comarca d'allò més bells i inspiradors.
L'any passat ja decidírem fer un pas endavant per eixir d'Ontinyent i visitàrem el Llavador de Dalt d'Agullent en una nit meravellosa. Enguany volem continuar abraçant tota la vall i és per això que us proposem tres cites ben especials.

Tot i això, començarem des d'un espai ineludible que any rere any s'ompli de versos amb el genial acolliment de l'artista ontinyentí Salvador Mollà. Parlem de l'espai cultural el Filaner, des del balcó del qual iniciarem el pròxim dijous 13 aquesta nova edició dels Racons Poètics.

L'any passat a Agullent, al Llavador de Dalt

El cicle continuarà dijous 20 a Otos, en un indret immillorable: la terrassa de Ca les Senyoretes. A peus del majestuós Benicadell, rodejats dels més variats rellotges de sol i amb l'excelsa presència del mestre i escriptor Joan Olivares, la nit promet delectar-nos amb una agradable pluja d'estrofes.
 
Per acabar, el dijous 27 ens n'anirem a Llutxent, al preciós Monestir del Corpus Christi. Aquest antic convent de dominics, construït al segle XV i de destacada transcendència històrica i religiosa (lloc del Miracle dels Corporals i d'una de les primeres universitats de tota la península), ens obrirà les seues portes per convertir el seu claustre setcentista en un espai sublim per a la recitació de poemes.
A més, la vetlada servirà per recordar la figura de l'admirable ermità del poble Alfons Roig, en els 30 anys de la seua mort. Home de cultura, estudiós de l'art contemporani i d'idees progressistes en els foscos temps del franquisme, va escriure també alguns llibres de poesia dedicats a Llutxent, com Ronda dels veïns de l'ermita, i fou col·laborador de la Revista Saó.


Alfons Roig també es relacionà amb destacats republicans a l'exili

Us esperem les tres nit, o qualssevol d'elles, a les 21:30h als llocs proposats. Porteu-vos l'entrepà, nosaltres posarem la picadeta. I sobretot porteu poemes, propis o dels autors que vulgueu, serà el moment per recitar i compartir els versos que més desitgeu. I aquells que no s'atreveixen a fer-ho, que tampoc dubten en vindre a escoltar. Potser els racons els encoratgen i es deixen anar!

Agraïm moltíssim la col·laboració de la Fundació Salvador Mollà, Ca les Senyoretes i l'Ajuntament de Llutxent en aquesta iniciativa.